Wednesday, February 21, 2007


Mmmm...susahnya nak cari tempat solat yang sesuai. Begini-lah kalau hidup di perantauan. Selalunya solat sahaja di dalam bilik ofis tetapi sejak berpindah ke ofis yang lebih besar where everybody is around kurang selesa. Tambahan pulak tempat berhadapan dengan pintu masuk. Di dalam bilik ini kami berkongsi seramai 8 orang. I am the only muslim lady around.

Di campus ni tak ada specific surau tapi di main building yang mana kalau nak pergi perlu naik bas ada di sediakan surau. Cantik dan selesa. Seronok rasanya bersolat bersama-sama sisters dari pelbagai bangsa. Tapi, itu-lah jauh sangat surau tersebut. Well, macam manapun hari ini solat di shower room!!, rasanya ini tempat yang lebih selesa jika dibandingkan solat di ofis.

I am looking forward to move from our current house. We are trying to find a cheaper house. Tetapi, masalahnya sekarang land lord yang kami tinggal ni 'sayang' sangat dengan kami. Dia bercadang nak re-furbish, cantik-kan rumah ni demi untuk menjamin kami comfortable and will like the house (dan tinggal lebih lama) . It's not the house that we don't like, but we don't like the price..Please understand Mr Talib..

Today, bekal ke universiti membawa ikan marinated with lada imported specially from Philippines. Teringin rasanya nak makan ikan tetapi ikan di sini tak-lah se istimewa kita di Malaysia. Ronda-ronda morning market tadi pagi, tapi kami hanya membeli se ekor ikan mackeral (£1.33 = RM9.31). Ikan yang ada macam tak sedap saja...

No comments: