Monday, April 02, 2007

Jeremy Kyle


Pagi tadi menonton Jeremy Kyle Show sementara bersiap ke Universiti. Agak menggerunkan bila menonton talk show ini. Terlalu open dan sangat tidak sesuai jika ditonton bersama keluarga apatah lagi ditayangkan pada siang hari, di sebelah pagi. Tetapi itu-lah hakikatnya tinggal di UK ini. Semuanya kerana berkonsepkan 'open'.


Isu pagi ini adalah mengenai bagaimana seorang ibu menuduh bekas suaminya merosakkan anak gadisnya, sedangkan si ibu secara terbuka minum arak, mangambil dadah di hadapan anak gadis itu. Tetamu show adalah ibu, bekas suami dan anak gadis. Mereka membuat pengakuan terbuka, dan Jeremy Kyle cuba untuk menyelesaikan masalah famili ini. Isu kedua adalah di mana seorang gadis 18 tahun tinggal bersama lelaki 37 tahun dan menghadapi masalah di mana lelaki tersebut juga tidur bersama dengan salah seorang ahli keluarganya. Gerun bukan?

So, this is UK. The Jeremy Kyle Show, already Britain’s most loved, watched and talked about talk show. His new show on ITV1 deals with family and relationship issues, as well as taking a look at the every day conflicts that affect human lives. His often aggressive manner with guests has been the source of both popularity and criticism. He is seemingly unafraid of reprisal from his guests, believing that speaking his mind is better than holding his peace, often openly proclaiming them to be 'scum'.

Guests sometimes take offence at Kyle's comments, one guest even attempting to throw a chair at him, but he often justifies his criticism by claiming that he only wants to help them. Some guests believe Kyle to be too arrogant. Kyle recently claimed on air that his show was watched by 1.8 million viewers, a very high figure for a daytime chat show.

5 comments:

NaNi said...

hmmm teruk sangat ke rancangan sana?tp masih ada y boleh ditonton oleh budak2 x?

saya rasa x seteruk kat Germany lagi...member y pernah dok UK pun kata gitu..:-)

loveujordan said...

ehmmm Jeremy Kyle show...tak pernah tonton lagi...Dr, Phil dan Oprah memang hari-hari ada..kat sini TV guna satelit dapat lebih 1000 free channels , kena tapis dulu sebelum masukkan kat TV....arab biasa tengok je apa citer pun..bahaya.rosak mind...

ZLAA said...

Nani,
Ada rancangan yang okay. Tapi,anak-anak selepas jam 9, no TV-lah.

ZLAA said...

Loveujordan,
Cuba-lah tonton talk show ni. Menakutkan..

akhifaizul said...

Semalam waktu tengah breakfast dgn zaujah pon ada tertonton rancangan nie. Tp sekali imbas ajer lah, lepas tu tukar channel sbb dah start menyampah bila depa dah start menjerit-jerit.

Mungkin budaya depa untuk diskas perkara-perkara yg pada kita kelihatan terlalu sensitif di hadapan masyrakat umum.

Moga masyrakat kita tidak akan jadi sejahil ini.

Anyway akak, i enjoy reading ur blog. Sebenarnya dah beberapa bulan jugak ikut blog akak nie, cuma hari ini terasa nak meninggalkan jejak.

Akak di mana yer?