Friday, May 04, 2007

MP3 player



Sejak datang ke sini, Qutub kept pastering me to buy MP3 player. Ragamnya di sini pelajar sekolah menengah memasang MP3 di telinga, terutama jika menaiki tram ke sekolah. Dia menyakinkan bahawa yang akan di download hanya-lah nasyid dan surah-surah Al Quran.

Semalam ke Asda, ada MP3 sale, hanya 5 pound bagi MP3 256 MB. Untuk menghabiskan stok. Lantas, memilih untuk membeli 2 MP3 buat Iman dan Qutub. Bila balik, Qutub nak dengar lagu apa? Crazy frogs etc..., Oopss, where have all the words gone? I thought you're going to listen to nasyid and Surahs only??

At last, mereka hanya download nasyid dan surah from the Internet. After all, that's what they have been saying... I did not say that.. Anak-anak..

5 comments:

mmj said...

skrg ni bukan kata budak2 je gila MP3 tu. yang tua2 pun suka kak...gaya zaman sekarang. teruk tu kalu dr nasyid bertukar jadi crazy frog. hehehe...murahnye MP3 kat sana.

Nur said...

Murahnya MP3 kat sana, anak-anak pun dok suruh beli tapi tunggu la depa tu kecik lagi, nak buat macam kak juga dengan bersyarat kan.

faizabelle79 said...

sekarang ni dah ada macam2 jenis MP3 di pasaran..ada yg murah dan ada yg mahal..bagus kalau download surah n lagu2 nasyid..dimana2 hati akan sentiasa tenang mendengarnya..

NaNi said...

heee...dah lama tak mengomen2...
murah2 ke barang sana akk?
bila nak tunjuk gbr rumah akk?heeee

ZLAA said...

mmj,

Di sini murah MP3. Baru-baru ni saja. Sebelum tu mahal juga.

nur,

Budak-budak sekarang lebih advance. Kita yang masih terkebelakang

faizabelle,

Memang macam-macam jenis. Kita yang tak terkejar..

nani,

Bila ya nak tunjuk gambar rumah? tak cantik-la. Rumah di sini tak cantik