Tuesday, June 19, 2007

Happy Father's Day


17 June, Hari bapa. "Selamat Hari Ayah" buat ayah tercinta. Mudahan ayah diberkati Allah dan sihat selalu. Sungguh besar jasa ayah. Masih terbayang di suatu sudut, ayah solat dan membaca. Mendidik kami tanpa jemu. Ayah sangat memberatkan keselesaan kami tidur dan ruang belajar kami, sehingga tabiat itu terbawa-bawa olehku hingga kini.

Juga buat suamiku tercinta, "Selamat Hari Ayah". Thanks for being a lovely husband, a father to our children, for being quite strict hingga anak-anak tak berani unlike me, anak-anak melampau.....

To both of you, two most special person in my life, "Happy Father's Day".

A song that make me cry always... Ayah Ibu - by Rabbani

14 comments:

idham said...

tumpang gembira membaca ....!
two special men in ur life...
alhamdullillah!

idham

k-riey said...

I really miss my dad.
Cara dia nasihat, nada dia.
Itu lah yang membawa saya ke France.
Dia sentiasa cool dan kacak even rambut dah berkurang, hehe.
Mati la dia baca.
Anyway baca entry ni 'mengilatkan' mata saya.
What a wonderful feeling it is, thanks alot for make it comes to me!

mki said...

Dear Zlaa,

May Allah bless U both.

ZLAA said...

idham,

Thanks. Happy Father's day to you too.

k-riey,

Ada kalanya kita tidak pernah sedar bahawa atas didikan mereka, kita menjadi somebody.

mki,

Thanks. Happy Father's day to you too.

MAMAMIA said...

All fathers are special in their own peculiar ways. Semoga semua ayah2 gembira no matter what the day is.

ZLAA said...

Mamamia,

Betul tu. All fathers are special in their own way.

Nur said...

Kak Zlaa..seronok baca entry ni...sedih pun ada..teringat Ayah kt kg tu, kerja kuat nak bagi kita jadi macam la ni..oh ya adik Adilah dapat UKM.

ZLAA said...

nur,

Adilah ambil kursus apa?

Nur said...

Adilah ambil Usuludin, dia dapat pi mesir tapi tak mau pi.dalam negeri pun ok, senang.

ZLAA said...

nur,

Tahniah kat dia. Tak berapa ingat rupa dia. Yang ingat Chik, Cham, Dah.

BaYu SenJa said...

hm.. semoga kecintaan terhadap dua lelaki istimewa tersebut semakin memekar tanpa ada pudar :)

hai, bila la kite ni nak terima ucapan selamat hari bapa.....
alahai

ZLAA said...

Bayu senja,

Terima kasih. Bila nak dapat ucapan? InsyaAllah tapi kena ada usaha ke arah tu.

musaFir said...

terharu baca entry kak zlaa.teringat nasyid yg akak maksudkan tu. huhu.terkenang arwah ayah :(
-raiyan-
http://raiyanz.blogspot.com

ZLAA said...

musafir,
Ya..akak pun kalau dengar nasyid ni, sedih.. Teringat ibu ayah yang jauh di mata