Friday, June 22, 2007

Macam-macam Bakat

Just nak tunjukkan bakat-bakat orang British ni. Paul Potts baru sahaja menang siri "Britain Got Talent", siri realiti TV di sini. Macam-macam jenis bakat, dari kanak-kanak hingga dewasa bertarung untuk menang 100000 GBP dan juga dapat membuat persembahan di depan Queen mereka. Pengadil-pengadilnya adalah Simon Cowell (pengadil American Idol), Piers Morgan dan Amanda Holden (entah siapa2). Video ini ialah sewaktu audition pertama Paul Potts, seorang salesman di kedai menjual telefon bimbit.
”Hanya jauhari Mengenal Manikam”

8 comments:

MULAN said...

wuuii, 100000 gbp..!!!! alahai, si simon tu lagi ke..? tapi it's fun to have him around as one of d judges kan, meriah sikit kot, with his comments & condemns tu..!! at times too much la pulak..

MAMAMIA said...

Zlaa,
If throughout the competition, dia performed macam ni, tak malu lah kalau dia menang. I tak berapa reti nak appreciate Opera singer, tapi I rasa he's really talented.

ZLAA said...

mulan,

Syok ada Simon. Tapi, I tak tengok sangat pun program ni. tengok pun towards the end. Tapi, anak2 suka sebab macam-macam talent.

mamamia,

Ya, dalam banyak2 peserta, dia menonjol sikit despite his shy character. Kesian Paul, before ni dia accident, tak dapat kerja, masalah duit, jadi salesman carphone house. Then dia masuk contest ni. Luckily menang.

idham said...

:) i nak download...tapi line so slow...so aborted half way ...hehehee
looks mcm bagus jer...

zlaa...u r tagged! if u have time la...
hehheehhe


idham

babazahra' said...

a'kum
satu lagi a la travelogue yg saya jumpa. nice.
realiti tv? tak kira benua dan tamadun, selagi boleh dijadikan program, belasah aje. rating dan income is number one.

loveujordan said...

salam,

Memang bakat tak mengenal siapa dan apa pekerjaannya, it's a gift. I yang taktau opera pun rasa terpukau dengan kebolehannya.

nurazzah8 said...

zlaa,
akak sekeluarga mmg tak tgk rancangan reality tv nih. senang cerita, akak dah 'ban' anak2 tgk benda2 tu...skrg nih AF ke, apa ke dah tak tgk lagi, bebudak nih pun dah tak kisah... baik dia org tgk cerita kartun ke...kekadang ada juga message yg hendak disampaikan walaupun kartun... ntah lah akak rasa membuang masa dia org aje... banyak benda lain yg berfaedah utk ditgk...wallahualam.

ZLAA said...

idham,

I am still struggling to complete the task. Nanti siap, I submit.

babazahra',

Sekarang ni banyak cara baru cari duit. For Britain got Talent ni katanya duit voting tu pergi pada charity. Entah-lah..

LoveuJordan,

I tak tahu appreciate dan I tengok talent yang ada tu entah apa2. Tapi, Mat Salleh ni confident level tinggi betul. So proud of themselves.

Nurazzah8,

I setuju. Tapi, kat sini anak2 I tak ada banyak pilihan. Main kat luar, weather tak mengizinkan. So, petang2 tgk TV-lah. Itupun tgk program-lah.