Thursday, July 05, 2007

Memperingati Princess Diana - Concert for Diana

Prince Harry dan Prince William

Bermacam cara untuk memperingati seseorang seperti baru-baru ini, 1 July, sebuah konsert untuk Diana dianjurkan oleh anakanda2 beliau bagi memperingati Princess Diana sempena ulang tahun kelahirannya yang ke 46 yang juga 2007, tahun ke10 kematiannya.

More than 60,000 people joined Prince William and Prince Harry at Wembley Stadium on 1st July 2007 to celebrate the life of their mother Diana, Princess of Wales. Around 15 million people from across the UK watched Concert for Diana at home, and it was broadcast to over 500 million homes in 140 countries.Tiket pula yang berharga £45 sold out hanya dalam masa 20 minit. Performernya agak ramai. Antaranya Sir Elton John, my all-time favourite Rod Stewart, Duran-Duran, Tom Jones dan ramai lagi.

Macam-macam ya cara memperingati seseorang samada di hari kelahiran atau kematian ini. Antaranya menyambut ulang tahun kelahiran di zoo hingga zoo sebuah negara terpaksa ditutup bagi meraikannya...

7 comments:

MAMAMIA said...

Bila buat renovation ni? Patut pun lama senyap, rupanya nak pindah rumah baru....

I minat rambut Lady D. Dulu bila gunting rambut, request nak style macam tu...

Watched part of the concert. 1 thing I admired was the crowd was well behaved. Tak adalah so unruly...

ZLAA said...

mamamia,

Tak adalah renovation besar-besaran. Ambil je template yang ada. Nak ubah angin sikit.

Ya, dulu2 famous rambut Lady D. Almost siapa yg rambut pendek nak rambut macam tu.

nurazzah8 said...

zlaa, tak berkesempatan menonton nya. tumpang lalu sikit, mamamia...hahaha... samalah kita...minat sangat dgn Lady D....I pun kalau gunting rambut nak mcm Lady D...balik rumah siap pakai rollers nakkan ramos mcm dia...lol...
dalam buku sekolah penuh dgn gambar dia..hehehe

zlaa, hurm..akak baru habis my first class... kena ajar subject Master student... so kelas pun during weekend..nasib baik Sabtu bukan Ahad...back to teaching again..huhu

maklang said...

salam...ini maklang kunjung balas!

Zlaa masuk tu blog lama...sekarang ada yang baru...tapi same name!

Terimakaseh kerana mengunjungi...jangan lah jadi silent reader...komen2 digalakkan!

Nur said...

Salam, Kak Zlaa..Tadi baru sampai dari PD so jengok2 la.dah rumah baru, cantik. Rehat sat je ni, Hari Isnin pagi nak pi Trolak pulak kursus 2 minggu..Kursus jabatan.

Nur said...

Salam Kak Zlaa..Tagged dah selesai...

ZLAA said...

nurazzah8,

Selamat kembali mengajar. Tak bestkan kena mengajar weekend. Tapi, tak apa, hari lain relax sikit.

Maklang,

Welcome. seronok baca blog Maklang. Macam-macam cerita. Macam-macam kemahiran pulak tu. Menjahit, memasak semua pandai. Best betul.

Nur,

Banyak sungguh kursus. Best boleh jalan-jalan tapi tak best kena tinggal family.