Thursday, August 30, 2007


Huh..bukan main pandai budak-budak China di dalam bilik ini. Kagum dibuatnya. Apa ilmu, cara belajar yang dia orang pakai? Tak tercapai rasanya.

Buntu saya berfikir bab probabiliti. Saya ambil kesempatan bertanya pada H.Lee, research assistant di sini. Dulunya belajar di Essex. Masih menunggu tarikh viva PhDnya.

Saya bertanya H.Lee isu masalah probabiliti dan mudahnya dia menerangkan seolah betul faham ke akar umbi. Saya pasti viva H.Lee akan berlansung sekejap sahaja. Good Luck H.Lee.


4 comments:

idham said...

:) zlaa...dari tiada idea dapat tulis satu entry yang menarik....ini lah kreativiti! Senang di baca, bahasa simple, dan ada makna tersirat....

probabiliti speaking.....orang yg tulis sajak tu pun mungkin dia sendiri juga tidak mengerti...hehehe...

hey, cheer up! You are Good!
now repeat after me...ulang 11 kali

" With God's will - I am good, I am very good, I am very very good"

idham

Nur said...

Salam Kak Zlaa,

Saya tak le busy sgt 2 tapi kan bila dah balik dari pejabat tu malas dah nak keluar dari rumah. Nanti nak pi jugak jumpa dia..Tgh minat nak beli buku2 ni...

Kak, saya lagi la tak kreatif langsung..nak cipta sajak alahai pantun pun tak tau nak reka. Masa bagi talk harapkan ada pwrpt, kalau tak tak reti nak mereka-reka cerita..tu yang la ni kena banyak membaca.

Bila Qutub nak balik?, hari tu dengar Pak Ngah habag kat mak..dia pi jalan rumah dengan Kenari kak.

Salam Kemerdekaan dari saya dan kirim pada semua di sana.

MAMAMIA said...

I enjoy reading your blog, your writing ada flair ....

Maybe U boleh kongsi those poem, poetry & sajak yg U tulis dulu with us.

There's something for U in my blog. Drop by bila free.

ZLAA said...

Idham,

Thank you. I am repeating the words. Hope it helps.

Nur,

Berbelah bagi nak hantar Qutub balik. Dah mula sedih la ni. Salam Merdeka

mamamia,

Thank you. I've done the tag. I sekarang dah tak pandai bermadah...