Wednesday, August 01, 2007

Lake District National Park


Hujung minggu lalu kami bercuti ke Lake District. Ke sana 3 hari 2 malam dan Alhamdulilah hilang segala pening kepala akibat tidak bertemu dataset yang di cari. Kami ke sana 3 keluarga berkongsi sebuah cottage comel. MasyaAllah, pemandangan sangat indah di Lake District. Kami melalui pendalaman bumi Inggeris, bertemu anak sungai yang cukup indah, tasik/lake yang cantik dan rumah-rumah orang Inggeris yang cukup comel dan cantik.

The Lake District, also known as The Lakes or Lakeland, is a rural area in North West England. A popular holiday destination, it is famous for its lakes and its mountains (or fells), and also its associations with the early 19th century poetry and writings of William Wordsworth and the Lake Poets.

The central and most-visited part of the area is contained in the Lake District National Park - one of fourteen National parks in the United Kingdom. It lies entirely within Cumbria, and is one of England's few mountainous regions. All the land in England higher than three thousand feet above sea level lies within the National Park.


sitting two from left is me

our favourite car

11 comments:

ADIEJIN said...

hahaha.. kereta yg MR Bean cukup benci...

Nur said...

Kak cantik pemandangan kat sana.hu hu bila saya nak sampai agaknya. Kami akan start cuti sekolah pada 18hb-26hb ni..tak de plan pi mana.tapi plan pi langkawi kut, ziarah kawan-kawan. he..he tempat tu yang dekat pun.

mmj said...

salam.cantiknye kak...pemandangan kat sana. sejuk mata memandang..

ummufawwaz said...

akak....cepatnye upload gambaq...dengki niii....heheh..

ummu_naqeebah said...

salaam, kak apa nama cottage tu kak? teringin gak lama dah nak pi lake district, murah tak?

laily

U.Lee said...

Hello Zlaa, was in Idiejin's blog having kopi and goreng pisang saw your profile pic. That picture sure caught my attention....the eyes so exotic.
You in London? Holy Smoke! Looks like a big Malaysian community there, huh? Quite a few of the ladies I go kaypoh at their blog a few in London too.
Nice pics you have here.
You have a nice day, Zlaa. UL.

loveujordan said...

salam,

I pun minat kereta tu ..tapi sianlah selalu kena buli sengan Mr Bean...

cantik tempat tu...BEST !!

MAMAMIA said...

Zlaa,
Ada lagi kereta Mr Bean ni ya.

Masa I pergi sana, couldn't really enjoy the scenery, sebab hujan. Tidur pun kat Youth Hostel, main redah aje...

ZLAA said...

Adiejin,

Di sini banyak jugak kereta ni. Mostly ownernya as old as the car.

nur,

Langkawi pun cantik. Tapi di sini, cuaca cerah tapi sejuk. Rumah-rumah di sini simple dan comel.

mmj,

Cantik dan tempat kita pun cantik, seperti Cameron Highland, Langkawi, Tasik banding, Terengganu dan banyak lagi.

ummufawwaz,

Qutub yang uploadkan. Harap kat akak, lambat-lah...


ummu_naqeebah,

Nama cottage tu Irton Hall. Murah jugak, utk 3 hari 2 malam 150 GBP. Ada juga offer untuk seminggu 90 GBP. Masak sendiri.

u.lee,

Hello. First time here? Welcome. I'm in Nottingham. Do come again.

loveuJordan,

I cannot imagine driving the car. Selalu jugak nampak couple veteran in the car. Happy je..

mamamia,

Mula-mula tu suspen jugak sebab Notts asyik hujan je. But then, weather starts improve. Alhamdulillah, cuaca elok. Tinggal di cottage best. Masak, bbq, watching cd/videos provided. Siang ronda-ronda tengok scenery. Okay-la for a holiday.

babazahra' said...

kete tu memang satu tayar ke?
makhluk mana agaknya yang punya idea reka kereta macam tu? Patut pun Mr Bean marah. Mencemar kesucian intelek pencipta kereta.

ZLAA said...

babazahra',

Kereta tu memang satu tayar. Selamba je orang kat sini drive kereta tu. Apa pulak mencemar hak intelek? Kereta 4 tayar yang mencemar hak intelek. Kereta 3 tayar ni lagi dulu dari 4 tayar.