Saturday, September 01, 2007

5 things

I've been tagged by mamamia:
There go mamamia:

5 benda dalam beg - currently beg sekolah;

purse, a must. Tak bawa purse susah oooo...
pencil box - student lah kata kan
planner - nak jot down peristiwa penting macam bila nak jumpa supervisor, 'red flag' datang bila.. , etc...
my Nokia N70
kunci
nak masuk rumah, nak masuk bilik photostat and my office room.

5 benda dalam dompet
duit - mestilah at least 1.40 pound spare untuk tambang bas in case driver bas 'baru' tak tahu student card eligible untuk ganti tambang bas
student card - penting untuk tambang bas, sensor untuk entrance nak masuk school buiding
debit card - sama seperti ATM card kita di Malaysia
driving licence - walaupun tak drive di sini bawa juga sebab gambar kat licence tu gambar sebelum kawin, muda trang tang-tang gitu...


5 benda favourite dalam bilik istimewa
PC/laptop - mesti untuk study dan merapu..
TV - jarang buka sebab TV here boring.. especially waktu petang cerita koboi zaman dulu, cerita hitam putih lagi, tak canggih betul
kettle - buat penghilang dahaga
heater/kipas - heater waktu winter, kipas waktu summer. No air cond please, had enough of it here
katil/duvey - habuan bergolek, 60% of my time beradu di bawah duvey, sini sejuk....


5 perkara yang sedang dilakukan
menaip di PC
menunggu queue bathroom (1 bathroom, house member 8 orang)

planning - nak pergi car boot mana esok?
relax - baru lepas makan nasi beriani beli di Kyber Pass, sedap..nyum..nyum..
baru dapat task baru - iron baju & seluar husband, dia nak keluar.. - best kan dia orang? , main order je.

Till then...

16 comments:

ummufawwaz said...

uishhh...byknye 5 things..
tu dah ribu2 lemon kalau di + -..hehehe..

MULAN said...

busy body jugak yek omputih ni? takde privacy la duduk situ...

MAMAMIA said...

TQ for doing the tagging. Nak pergi car boot sale lagi? Hopefully all the jejakas, are sporting enough...

idham said...

:) zlaa....adess, boleh modify sikit ka...itu tag...
susah sikit for me to write about things inside a handbag la...hehehe....

idham

babazahra' said...
This comment has been removed by a blog administrator.
k-riey said...

ehehe..thx 4 tagging me..
check it out!
nice thing 2 write.. =)

amar_kun said...

last weekend ada orang dari notts pindah leeds... Dr Alhady ngn Dr Nurun.. knal?

ZLAA said...
This comment has been removed by the author.
babazahra' said...

dah siap. makan masa jugak ye. nak belek bag ngan wallet lah. anyway. saya enjoi dapat memuaskan hati orang lain. danke schon.

ADIEJIN said...

adei...stil have not worked on ur tag. tak der masa lagi lah dik..nanti nanti ek.. cheers.

Nur said...

Salam Kak Zlaa,

Org putih memang busy body.. SELAMAT MENYAMBUT PUASA untuk semua family kak disana, hai tahun ni raya sana la na.tak mau order biskut dari kami ka?

ibnu_umar said...

salam

kak zlaa.. slamat menyambut ramadhan jugak buat akak dan famili.

kawan akak tu nama macik zaiton ke?? suami dia pacik fakarudin? kan?

saya dan kawan2 saya laa yg tukang cari rumah utk dia, kemaskan rumah, vacuum, susun katil, cuci dapur, cuci tandas.. uhuuhu

maklang said...

waa...itu carboot banyak best...rumah kecik2 tu sure banyak kan...maklang suka...

BaYu SenJa said...

hmm..
ada orang tak suka tengok gambar muda-muda.. malu la :)

ni mesti akak simpan giler2 punya gambar muda2 dulu kan?!!

ADIEJIN said...

did ur tag thing dah...finally..pheww

ZLAA said...
This comment has been removed by the author.