Sunday, November 18, 2007

Carboot again

Cuaca di Notts semakin sejuk. We need an extra heater. Beli brand new surely mahal. Apa lagi mencari di car boot sahaja-lah. Sabtu tengahari kami ke carboot Junction 29 memandangkan cuaca Sabtu lebih baik. Forecast predict Ahad hujan. So, off kami ke carboot jam 1.30 tengari. Cuaca cerah tetapi sejuk sangat. Carboot Junction 29 atau Carboot Twin Oaks ini terletak antara Nottingham dan Sheffield.

Berth ditarik oleh kereta untuk bercuti

sebaik tiba di carboot

pemandangan di carboot
simpang ke hentian rehat, 'services'

at last, our 'new' 3.50 GBP heater. Working perfectly

12 comments:

maklang said...

maklang pun suka carboots. suka carik rumah kecik2 tu...kat sana banyak tak?

ZLAA said...

maklang,

Rumah kecik2 tu banyak. Tak larat nak kumpul je. Nak ke?

Kak Elle said...

zlaa best nya carboot ni macam bolih di beli dgn harga semurah tu.

suria said...

Really enjoy car boot sale masa study kat UK dulu.Berlumba lumba sapa dapat barang yang murah sekali

Nur said...

Salam Kak Zlaa...dah update dah. Lama tak update sebab tak dan. Pi carboot lagi ye.. bestnye eh.he nak la rumah yang kecik2 tu...lawak je la tak dak tempat nak letak.

ok..have a nice day.

bimmer553 said...

teringat pada seorang post grad student dulu ( must be a professor by now). memang dia suka sangat beli barang kat carboot. time balik, half of the container was filled with junks !

Dalilawati Zainal said...

huh! banyak betul barang yang dijual di car boot sale ye? Murah and elok. Bagus tu...

Hmm dah nak mula musim sejuk le ye kat sana? Sejuk air-cond pun saya tak berapa tahan, klu musim sejuk, tak tau le..heheh...

maklang said...

kalau nak kirim boleh ke? yang murah2...

MAMAMIA said...

Car boot sale, again?

Teringat dulu, nak jimat letrik punya pasal, dlm rumah pun pakai winter coat...

mki said...

Zlaa,

Carboot ni kenangan semua orang yang belajar di UK. Hati-hati, jangan membazir.

k-riey said...

Salam.
Kak, if you are free, come to my blog.
Anda telah di 'tag'. hehe

ZLAA said...

Kak Elle,

Barang carboot murah-murah. Sesuailah dengan status pelajar ni..

suria,

Wah..ada perlumbaan nak dapatkan barang yang murah sekali? Kalau pandai menawar mungkin boleh dapat good price. Kebanyakan memang nak let go barang. Itu yang boleh dapat murah.

nur,

Carboot selalu jugak pergi tapi tak lah tiap-tiap minggu. Mana lagi nak release tension.. Asyik mengadap dinding saja. Kena-lah juga keluar-keluar ambil angin luar.

Bimmer553,

True enough barang yang dibawa balik tu banyak yang akan jadi junk. Tapi, tu-lah bila tengok barang yang berkenan tu murah sgt, membuatkan tak fikir panjang beli. Ada juga kat sini yang berpesan "Biar menyesal beli, dari menyesal tak beli.." Apa-apa pun setiap orang ada kehendak masing-masing.

Dalilawati,

Sejuk sekarang ni. Dah mula nak demam-demam ni. Sejuk sampai kadang-kadang tu tak tahu nak lari mana. Bawah selimut pun sejuk.

Maklang,

No problem kalau nak kirim. Nanti bagitahulah suka yang macam mana. Boleh beli-kan.

mamamia,

Carboot dengan Melayu di UK susah nak dipisahkan. Tempat tu saja yang termampu..

mki,

InsyaAllah tak membazir sebab saya suka rumah lapang. Pening tengok rumah penuh barang. Setakat ni suka membeli buku di carboot.

k-riey,

Thanks. Nanti akak free, I'll do the 'tag'. Study mcm mana?