Thursday, February 28, 2008

Orang Arab cakap Kelantan

Belajar tips belajar bahasa asing dari Ustaz Arab ni

6 comments:

hnbi said...

Woii....funny nye.

silversarina said...

Memang usaha dan minat dia yang buat dia boleh kuasai bahasa kelate/melayu dengan fasih.. syabas...

btw, kedai yang jual souvenir dan jubah tu akak banyak beli barang kat kedai dia masa di cairo tahun lepas...tak sangka dalam beratus kedai , crew TV ni singgah kat kedai tu...rindu shopping :)

Nur said...

Salam kak..lama x baca entry kak..baru balik dari PD kursus..Kalau ada usaha disitu ada kejayaan..syoknye tengok corell and arcopal dalam entry sebelum ni...mcm langkawi tak..kalau sale nak kirim boleh?

ummufawwaz said...

hahahah..
laju sungguh dio kecek kelate..
kalo saya duk kpg jawa,insyaallah fasih le saya ngomong jawo..kah.kah.kah..
lom sempat nk blaja jawa, duk lak kat sini,tak sempat nk cakap omputeh, jumpa org melayu je..fasih gilo diriku cakap melayu..
hehhe..
sori kak..saje nk entry..
tgh boring carik idea nk masak apo mlm ni..
huhuhu

KAMATO said...

he he seronok dengar...kalau kat mekah dan madinah dah biasa pak arab boleh cakap melayu

ZLAA said...

hnbi,

ok..la

Silversarina,

I teringin nak pergi Cairo. Entak bila boleh pi..

nur,

Tak tau ada sale ke dak. Kalau ada, nanti kak bagitahu. Rasanya Langkawi lagi murah kot.

ummufawwaz,

Masak apa mlm ni? Terima kasih atas kek hari tu. Rajinnya dia..

Kamato,

Tertarik dengan tips dia belajar bahasa kita. Mesti bergaul dengan ahli-ahlinya. Kita ni suka duduk berkelompok, sebab tu susah nak menguasai bahasa asing dengan fasih.