Monday, May 05, 2008

Spring BBQ


Cukup setahun, kami kembali lagi ke Derby untuk berpicnic sambil ber-bbq untuk 'release tension' setelah asyik memandang dinding dan PC di rumah dan school. Cuaca cerah dan nyaman.

Oleh kerana picnic kali ini disertai oleh ramai keluarga, maka pelbagai rasa ayam BBQ dapat dinikmati. Dalam banyak-banyak resepi ayam BBQ, saya mengemari resepi seorang kawan yang memerap ayam-ayamnya dengan pelbagai rempah, mayonaise dan perapan per-peri chicken Nando. Boleh-lah dicuba nanti.


Keretapi 'steam' - one way ride is 90 pence. Dapat menjelajah seluruh Mundy Park.


Pemandangan musim bunga dari atas keretapi.

Antara mainan untuk kanak-kanak di Park ini. Hasif riding a motorcycle.


Khadijah with friend, Damia (in pink swimming suit) playing in the pool

Donkey riding pun ada.

Qutub (the most left) mencuba skill photography untuk set self-timer pada camera.

11 comments:

ummi365 said...

Can I have the recipe of your friends marinade?

bestnyer spring.. pokok dah berbunga

are you said...

salam kak...

how r u? dah lama sy x berkunjung ke sini.

wah! bestnye. picnic. the food look tempting. cantik all the pictures.

dh msk spring ek kat sana?

k-riey said...

meriahnye kak..
nway nando's ngan subway sandwich kat UK halal kan?
sebab aritu mase gi sane nampak tulis halal.
tapi tak sempat try la pulak.
ape name bunge yang kale pink tu?
saye suke sangat bunge tu, kat La Rochelle pun banyak.

yusztiey said...

salam kenal...bestnya bbq kat taman ..

KAMATO said...

seronok tu.....kami kat sini tak berpeluang bbq lagi, sibuk sangat, cadangan tu memang ada

cikMilah said...

Assalamualaikum,bestnya kan BBQ in spring....jeles... jeles...
Aik, kenapa terpenggal kepal cik abang tu.....

silversarina said...

Seronoknya berpicnic siap ada bbq lagi... cantiknya taman .

umai said...

haah..nasib baik ade gambo si hadif dlm tuh kak.. pg jugakla si farah tuh..arituh farah tanye park tuh kat mane..saya tak tau...

ZLAA said...

ummmi365,

Nanti ye I ambil detail resepinya. Belum sempat lagi.

are you,

Akak ok. You ok ke? Dah spring tapi dah mula panas sekarang. Summer is around the corner.


k-riey,

Tak semua nando di sini halal. Ada certain tempat sahaja yang halal, especially tempat yang ramai Muslim. Bunga pk tu bunga sakura.

ZLAA said...

yustiey,

Salam kembali. Yustiey di mana ya?

Kamato,

Ni kawan-kawan yang ajak. Kalau sendiri-sendiri belum tentu buat.

cikmilah,

Waalaikumussalam wbt. Kepala terpenggal tu sebab nak test skill mengambil gambar dgn auto timer. Sudahnya itu-lah hasilnya.

ZLAA said...

Silversarina,

Picnic ni seronok melayan anak-anak. Kesihan, asyik berperap di rumah.

umai,

Miss Umai dan family. Nanti dtg-lah sini, kita pergi Mundy Park ni.