Wednesday, May 28, 2008


Saya kini dalam proses nak cuba siapkan satu 'extended abstract'. Aisey.. perasan pandai, saya tidak mencatatkan butir-butiran berharga semasa perbincangan dengan supervisor. Semasa itu, confident sahaja saya pasti akan mengingat setiap butir point-point penting. Rupanya separuh jalan, saya sudah lupa... Itu-lah 'bodoh sombong' namanya..

8 comments:

shopforshoppers said...

Salam Zlaa...

Jgn menghukum diri, bukan bodoh sombong tapi terlupa jerr...

KAMATO said...

Sebolehnya rakam semua perbincangan, kalau tak tercatit masih ada backup

im said...

Saya sering juga melawat blog ni. Tarikannya ialah sebab akak adalah pelajar juga ibu kepada 4 org anak.

boleh kongsi sikit tips2 membahagikan masa bersama anak dan belajar yang sangat banyak kerjanya tu. Tekanan, kepenatan.....anak vs study Mungkin boleh buat satu post on that. TQ.

arsaili said...

salam..if lucky enough, dpt supervisor yg suka scribble..after discussion..penuh satu paper..so bawa balik untuk di cluster from our own perspective...senang skit...ehehe

Anonymous said...

Perkara yang saya nak tanya Zlaa tak ada kena mengena dgn topic. I just need to know macam mana nak ada blog sendiri. How to go about it. Thank you in advance for your help.

Umi Kalthum Ngah said...

Assalamualaikum warahmatullah,

Dearest Zlaa,

Thank you for visiting my blog...

While you are still there...do enjoy yourself.

There must be good times and bad times...Obviously, this is one of your 'bad' times...

Finish whatever you are supposed to do..come back home and share the knowledge...

Then in 5 years time, opt to go for sabatical leave (like I did for 9 months last year)... and enjoy reminiscing...take a trip down memory lane...you will see things in a different perpective.

May Allah guide you in completing your studies..

Wasalam.

ZLAA said...

shopforshoppers,

Hi..hi.. ingat tak akan lupa. Itu yang dikatakan bodoh sombong.

kamato,

Betul tu. Thanks for tips

im,

InsyaAllah, jika ada masa. Tetapi, saya ini bukannya banyak tips. Segan juga.

ZLAA said...

arsaili,

Supervisor saya juga suka scribble. Tetapi banyaknya graph, diagram. Banyak visualise.

anonymous,

Untuk membuat blog yang asas tidak susah. Boleh ke http://www.blogger.com dan ikut arahannya untuk membina satu blog baru. Basically, hanya ada 3 step utama. Buka blog, pilih template dan boleh terus menulis.

Boleh ke link ini untuk detail membina blog. http://binablog2.blogspot.com/search/label/blogspot

Harap dapat membantu.

Puan Ummi,

Terima kasih atas doa dan nasihat. saya amat menghargainya.