Friday, July 25, 2008

A popcorn machine from carboot

Minggu lepas kami ke carboot. Dapat-lah beberapa barangan murah-murah. Antaranya yang digunakan oleh anak-anak hampir setiap hari kini adalah mesin pembuat popcorn. Harga yang kami dapat bagi mesin tersebut hanya-lah 50 pence. Working perfectly.
Popcorn, snack ringan berusia lebih 5000 tahun. Kita selalu makan popcorn berperisa manis tetapi ada juga popcorn berperisa masin. Kurang sesuai dengan tekak. Hilanglah sedikit rindu pada pasar malam terutama pasar malam fasa 1 dan 4, Bandar Baru Bangi.
video

6 comments:

silversarina said...

salam,

1/ cutenya mesin popcorn tu , sure best makan popcorn sambil bersantai.

2/ happynya tengok zlaa and the family seronok bercuti di atas salji dan negara belanda tu.. bila lah akak nak sampai ke sana.

3/ semoga sambung bercuti dan boleh start gear 4 terus bila semester baru bermula :)

Nur said...

Salam kak
Wah best tu mesin popcorn, ingat dulu2 buat berteh guna kuali je..kami asyik2 popcorn McD..tu pun rasanya tak dak dah..

Bestnye kak bercuti..saya tengok gambar akak dah le..

Selamat sambung belajar balik.

-akuni- said...

Wah best nyer boleh buat sendiri...

Mimi Amilia said...

saya nak juak mesin ni...huhuhu macam best.nanti nak gi carik kat carboot la

ummufawwaz said...

fuyooo..
mcm magik pun ada gak..
ptui..ptui..ptui dia bunyi time lompat kluar tu..
REAL tu..dasyatnya..
teruja pulak..
tak bleh jadi ni..nk carik gak kat CBS..heheh

ZLAA said...

Silversarina,

Anak-anak suka popcorn. Jimat belanja buat sendiri.

Terima kasih atas doa.

nur,

Tak sempat tengok buat berteh guna kuali. Sempat makan berteh ada-lah. Teringat aruah tok jah dan orang-orang tua kat rumah Chik tu.

Cuti mana yang tak best!

~akuni~,

Senang ja buat popcorn. Tapi harga boleh tahan mahal.

mimiamilia,

Cuba-lah cari kat carboot. Ada kot tu.

ummufawwaz,

Jumpa ni kat carboot Trowell. Mest ada lagi.Cuma kena rajin belek.