Tuesday, August 12, 2008

Meeting dan makan

Minggu ini, perjumpaan bersama supervisor. Seperti biasa, asal saja selesai perjumpaan, otak seperti sudah hilang connection. Ambil masa nak 're-boot' balik. Saya membuat apa-apa yang patut. House keeping pada reference manager saya (Jabref). Untuk membaca, berfikir sudah macam tiada 'zuk'.

Untuk 're-boot' kembali kepada mode bekerja selepas perjumpaan dengan supervisor kadang-kadang mengambil masa, separuh hari, sehari, 2 hari. Paling teruk seminggu. Mana-kan tidak, kadang-kadang perlu meluruskan kembali otak supaya boleh diselitkan dengan komen, perubahan, cadangan mahupun 'deletion' apa yang telah kita laku-kan. Otak bekerja tapi di dalam proses koordinasi dengan perubahan-perubahan baru. Bagaimana ya, jika perjumpaan dengan supervisor saban hari atau minggu? Mahu rebah dibuatnya..

Ahmed's

Semalam kami meraikan seorang rakan yang akan kembali ke Malaysia. Ladies day out. Puas mencari restoren makanan halal di sini. Akhirnya kami sepakat makan di Ahmed's, kedai makan Pakistan. Not bad. Makan lamb beriyani, chicken curry, lamb kebab dan roti nan. Minumnya mango lassi dan strawberry lassi. Sedap-lah jugak walaupun saya kempunan nak makan makanan sebelah kita atau makanan Thai. Kalau di Shah Alam, sudah pasti saya akan mengajak mereka ke Serai di Section 3. Hu..hu.. Melihat kawan akan pulang, saya pun ingin pulang..

Hampir habis makanan..

12 comments:

Kak Elle said...

After a hard work dapat juga menjamu makan kan?walaupun dishes tinggal sisi nampak best juga tu:)

Abang Long said...

Otak dan Perut mesti diisi. Nak tanya, zlaa suka membaca novel tak ?

Nur said...

Salam Kak..Bibah yang tlg kak masa kak nak pindah rumah kat tmn jali dulu tuu...ye la anak Chu yang kat perak tu...Ala 16hb hari tu termiss tgk TV 1..tak pa tiap-tiap sabtu dah buat reminder kat HP.

-akuni- said...

Saya suka tengok pinggan mangkuk nyer putih bersih dan cantik sekali...

Mak Teh said...

Salam Zlaa, bila nak balik Malaysia makan kat serai? Tak jauh dari situ diatas bukit yang tak berapa tinggi tu, rumah mak teh lah.

Kesiann! Orang dok jauh memang selalu teringat nak makan makanan kita. Anak-anak mak tehpun macamtu juga.

hnbi said...

salam.

Aku dah experience meeting dengan svisor every week for a year..mula-mula tegang lama-lama tenang....relaks lee..

ummufawwaz said...

pdan le mood tk best..baru lps jumpa sv ropenya..di tambah pulak 'bulan tgh mengambang', berganda2 la ..heheh.

nampak tudung member nk balik tu..heheh..mahal dak??..sakan mkan2 tu..

Izan Syahriah said...

makan ngan saper tu? kak hanny eh? tak pernah pergi ahmed yg kat hyson green tu. best kot ek. akak, madom jek bunyi entry kali ni? hehehe...

ZLAA said...

Kak elle,

Okay-la sedapnya tapi prefer food di sebelah kita sana. Much more varieties.

Abang Long,

Kena diisi supaya boleh buat kerja. Membaca novel? suka juga tapi buat masa sekarang terpaksa dilupakan sebab tak cukup masa. Mungkin habis belajar nanti, boleh dilayan novel-novel yang ada.

ZLAA said...

nur,

Ingat-ingat lupa. Siri tu ada 18 kali. Jenuh tunggu.

~akuni~,

Pinggan mangkuk Ikea tu..

Mak Teh,

Lambat lagi nak balik. Suka sangat makan di Serai tapi agak mahal. Sekali sekala boleh-lah.

ZLAA said...

hnbi,

Aku nak cuba relax Nita.

ZLAA said...

ummufawwaz,

Mood okay je, cuma hari tu Abang bawa balik barang-barang masak lewat petang. Kena-lah masak sebab jemput tetamu awal. Sorry ya. Nanti akak pi-lah. Tak ada akak pun majlis jalan jugak. Kan Ku sokongmu dari belakang...

izan,

Okay-la makan kat situ. Service okay. Waiter-nya asyik datang tanya apa lagi tak cukup.. Sedapnya? Biasa-biasa saja. Best lagi Kyber Pass dan Kurdistan.

Mandom ke entri kali ni? Tak pe, stress-stress kita g swimming..