Thursday, October 30, 2008

My favourite chef

Siapa kata lelaki tidak pandai masak? The best chef in the world are guys. My favourite, Chef Wan dan Jamie Oliver. Masakan Jamie sangat simple tapi menarik. Celoteh Chef Wan sambil masak sangat menghiburkan. Kenapalah Chef Wan tidak dapat title 'Datuk' instead of that Datuk Shah Rukh Khan. Dengan masak, Chef Wan mengenalkan Malaysia di mata dunia.

Kalau Chef Wan ke udara, tidak pernah jemu saya menontonnya. Jamie pula dengan masak sahaja berupaya membuatkan dia manusia bernilai 25 million pound pada masa kini. Sumbangan besar Jamie dalam masyarakat UK bagi meningkat nilai kualiti makanan semasa 'school dinner' (makanan yang disediakan pada waktu rehat tengahari di sekolah) telah membuatkan dia dinamakan sebagai 'the Most Inspiring Political Figure of 2005". Wah., dari masak boleh dibawa ke pengaruh politik pula..

Well, I got a 'good guy chef' at home too. Today, while I'm at school and the children is having a week of half term holiday, my 'chef' juga memasak untuk anak-anaknya. Chicken chop for lunch. Boleh tahan sedap.

Lunch for today - chicken chop, salad, baked potato, black pepper sauce and chick peas

The chicken chop chef of today

4 comments:

Suria Kelang said...

hensem tuh chef you!!! boleh jadi celebrity la...hehehe.

Nur said...

Salam kak..wah pandai bang Din..boleh jadi chef terkenal tu!Salam untuk semua dari kami ye..

ZLAA said...

suria kelang,

Hensem ka? Dah tua la.

nur,

Salam. Biasa-lah dia, suka masak. salam dari kami semua juga.

ummufawwaz said...

amboi boss,
selera omputeh kali ni..
cayalah boss..
mem lg bertambah sayang kat boss le camni..hhuhuhu..