Tuesday, February 03, 2009

Welcome snow 2009



Di kala tempat lain mendapat hujan salji di musim dingin, Nottingham jarang mendapat salji yang betul-betul lebat. Alhamdulillah, akhirnya setelah hampir 20 tahun Nottingham tidak pernah menerima salji tebal, minggu ini kami menerima salji yang sangat lebat. Salji putih, lembut seperti kapas menyelubungi persekitaran kami. Sana sini hanya warna putih. MasyaAllah indah sekali...


suasana depan rumah

salji di padang Forest



video
video

24 comments:

Kak Elle said...

best nya:)nak tumpang main snow zlaa...hehe

MofiR said...

bestnya dapat main2 salji...
:)

Zal_UTM said...

amboi2 kak... jelesnya tengok..lama ke saljinya? padahal dah Feb, ek? apsal la dia tak turun 2008 hari tu, kempunan kita.. takpe la tunggu, pi melancong lak nnt, insya Allah.. he he

Nani said...

SubhanAllah....cantiknyer akkkkkkkkkkkk....

tgk dalam gbr je dah cantik..apatah lg betui2 kan?
berapa lama keadaan gini?

Saya masuk blog Azam..kt London tak de salji kalau saya tak silap la..even satu UK..tp tak tentu eh saljinyer?

ZLAA said...

Kak elle,

Best..best.. Jom main snow..

Mofir,

Best main salji. Alhamdulillah dapat juga pengalaman.

Zal_UTM,

he..he.. janganlah jeles Zal. Tapi, kali ni snow memeng extra luar biasa. Tak pe, nanti pi melancung Switzerland lah, lagi banyak snow. UK dah datang dah.

Nani,

Alhamdulillah Nani, dapat gak kami merasa main snow. Tahun ni weather haru biru sikit.

Abang Long said...

Disana terasa dingin dan nyaman.
Disini panas membara.

masyitah said...

subhanallah...indahnya .
tengok kat sini pun jadilah..tersa macam di sana pula...

Nur said...

Salam kak...best tu main salji..saya dapat gak berasa masa pi Jepun 5 thn yang lalu.

silversarina said...

Snowwwwwwwwwwww...... bestnya , tebal pulak tu kalau saya sure dah guling2 atas salji tu (macamlah akak ni muda lagi, tapi dulu masa kat US snow je mesti cari 'port' nak guling2..hehehe.

are you said...

bestnyeee kak salji. rasa nk sembam muka dalam salji tu.

hehehe...

datheavenlysincethousandyearsagoguy said...

Salaam,

Is it true that touring across europe is easy over there? Ada org kata jalan2 naik bas pun dah OK, hasle-free, and each country is a gateway to another. Is it that ez? Masuk antara negara Asia ni pun dah banyak halangan. Hmm, I'm not dat much of an outdoor guy..

WasSalaam

Dalam Dakapan Ibu said...

Bestnya Zlaa!

ZLAA said...

Abang Long,

Terlalu sejuk pun tak best juga.

Masyitah,

Alhamdulillah. InsyaAllah satu hari nanti akan dapat merasa jua.

ZLAA said...

Nur,

tak ingat la Chik pi Jepun buat apa? Apasal tak tau pun??

Silversarina,

Kat sini dah jadi macam pesta snow. Bukan saja Melayu yang excited, orang putih pun sama sebab area ni susah nak dapat snow. Alhamdulillah dapat juga merasa nikmat main snow.

ZLAA said...

are you,

Salji lembut. Lebih kurang ais kepal ja..

datheavenlysincethousandyearsagoguy,

It's true. Easy access to one country to another.

Dalamdakapanibu,

Ja,

Alhamdulillah, seronok lah juga. U okay ke?

nurazzah8 said...

zlaa, Alhamdulillah kak Azzah kat sini baik, cuma agak sibuk sikit ...biasalah bila semester sudah bermula... dan hati rasa masih seperti berhutang sesuatu dengan supervisor!!!! Beban yang masih terpikul dan belum mampu dilepaskan! ;-(

mr.sya86 said...

aslm puan zlaa...
semoga allah m'berkati puan sekeluarga..
sy baru je t'jumper page puan ni (tp dh pun abis semua.hehe.seronok baca)sbnrnye sy sedang m’cari info m’ngenai kehidupan di uk.nak tanya sikit kat puan boleh kan?
tunang sy dlm perancangn nak study di uk and kami rancng nak kahwen jika dia ke sana.kami baru shj abis blja dan dh tentu simpanan mmg takder ler.guna utk mjlis lagi..hehehe.melalui pe yg sy bc,suami puan dpt odd job ms awal2 smpi kan?mmg senang ke nk dpt di sana?semue area uk cmtu ker?hull?
thanx puan!!!

MULAN said...

syooookkkk nyaaaaa...!!!

Dalam Dakapan Ibu said...

Salam Zlaa,
I know I missed your name earlier, but I really think you, like Che Uda, deserve this more than I do.

Just to let you know that there's an award waiting for you. Please check it out on my blog :)

ZLAA said...

nurazzah8,

U can do it. All the best. I doakan dipermudahkan segala urusan.


mrsya86,

Tahniah. Mengenai pekerjaan di sini, tak pasti pulak. Tetapi di tempat kami, Alhamdulillah tidaklah terlalu sukar. Tetapi rata-rata pasangan pelajar selalunya bekerja bagi menampung keperluan hidup di sini.

mulan,

memang syok.. First time Nottingham dapat snow lebat.

ZLAA said...
This comment has been removed by the author.
ZLAA said...

Dalam Dakapan Ibu,

Thanks Ja. Really appreciate it. Actually I don't think I deserve it. Anyhow, hope this award will motivate me.

© Opah De said...

Salam Zlaa...
Sorry, lama tak masuk ke sini. He he he... update blog langsung tertinggal-tinggal link kengkawan. Nice kan kat England. Bebas nak jual hasil seni Islam. Macam kat sini, hampeh!!!

ZLAA said...

Opah De,

Alhamdulillah sini ok je. OD sihat?