Friday, June 26, 2009

Michael, Michael..


25 June, 2009

Michael Jackson has died after suffering a cardiac arrest, sending shockwaves sweeping across the world and tributes pouring in for the tortured music icon revered as the "King of Pop."

Jackson, 50, collapsed at his rented mansion in the exclusive Los Angeles neighborhood of Holmby Hills and was rushed to hospital by paramedics before being pronounced dead at 2:26 pm (2126 GMT).

Source and more news: UK Yahoo News

Saya tidak pasti apakah benar Michael seorang Muslim tetapi, jika benar Michael seorang Muslim: I just want to repeat what Jermaine Jackson says:

"May Allah be with you, Michael, always."

Michael's photo is from here:

17 comments:

silversarina said...

Akak pun sama, kalau benar dia seorang muslim, Al Fatihah buat MJ .

fYnIeS said...

nice blog.. tp btul ke dia muslim???
urmm still wondering..

Kak Elle said...

sama juga dgn perasaan saya.

Dalam Dakapan Ibu said...

Salam Zlaa,
Sedih kan, kita grew up dgn lagu dia.

I really hope he died a Muslim...

ZLAA said...

Silversarina,

Kita harapkan dia Muslim di akhir hayatnya. AlFatihah utk Michael.

fYnles,

Terima kasih berkunjung ke blog yang tak seberapa ni. Tak tahu samada ianya rumours atau cerita betul tentang keislaman Michael, tetapi kita doa-doakan mudahan cerita dia memeluk agama Islam tu adalah benar.

ZLAA said...

Kak Elle,

Sedihkan? Kat sini news semuanya pasal Michael. Sedih tengok. Tenggelam cerita Farah Fawcett..

Dalam Dakapan Ibu,

Memang sedih Ja because he was such a genius, talented. Tak sempat nak tengok concert comeback dia kat TV schedule to be in London where Diversity (British got talent punya winner this year) nak perform dgn dia. Mungkin ada hikmah Tuhan ambil dia. Kita doakan yang terbaik utk Michael dan mudahan akhir hayatnya dalam Islam.

MULAN said...

ya lah, dlm cnn gitu jermaine cakap..

kot betol, alfatihah..

mrshenri said...

saya nak tahu sgt cara pengebumian ni. kalau dia benar2 islam, mesti abg dia akan make sure dia dikebumikan dgn cara yg betul. kat mesia ni berita ttg michael ni sepoi2 bahasa jek. kat tv UK sure lagi byk coverage. kalau akak dapat apa-apa info, bagitau ek.

-dal- said...

Salam Kak Zalila, nak minta kak Zalila punya email add utk blog invitation

hPyEr.BeE said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ZLAA said...

mulan,

Hopefully berita dia memeluk Islam adalah benar.

ZLAA said...

mrshenri,

InsyaAllah, kalau akak sempat. Tetapi esok a week ada kursus di Warwick, so tak tahulah sempat ke tak..

Di TV sini, banyak juga coverage tentang Michael. In fact kat radio pun lagu dia banyak berkemundang, orang radio siap suruh orang request lagu2 Michael lagi utk disiarkan.

ZLAA said...

~dal~,

Nak invite akak utk blog Dal ke? Nak go private ke? Thank you..tetapi harap2 tak lama lah...

e-mail akak: zlaa00@yahoo.com

teratakmuslaily said...

sehari dua lepas berita kematian michael jackson disiarkan, di corong2 radio dari pagi membawa ke malam, berkemundang suara aruah jer... habis suma lagu dia dari zaman dolu dolu disiarkan... mudah2an benarlah berita pengislaman michael nie, dan mudah2an dia disemadikan sebagai muslim...
anyway, comey sungguh gambar si michael ni masa bersama Jackson 5...

hidayah said...

salam singgah... read your other blog on your phd.. mesti bestkan dah nak graduate? Me just got started.. anyway,all the best to you!

Science Bloggers Association said...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]

ummu Masyitah said...

sedih..x tau nak ckp ape..