Saturday, July 13, 2013

Tinggal kenangan..Rindunya pada suasana ini(Imam Syeikh Sudais mengimamkan solat Maghrib 6 Julai 2013)..

Haji 2011, Imam Sheikh Sudais selalu mengimamkan solat Maghrib dan Imam Syeikh Maher mengimamkan solat Isya' kami. Kebanyakan solat maghrib yang diimamkan oleh Imam Sudais selalu diikuti oleh tangisannya.. sangat 'touching'. Bersyukur dapat melihat suasana masjidil haram sebelum perubahan besar-besaran seperti sekarang. Moga dipanjangkan usia kami untuk kembali menjejakkan kaki dan melihat hasil pengubahsuaian yang baru..

Tinggal kenangan - hotel Marwah An Naqa yang telah dirobohkan: tak jauh dari Masjidil Haram, lebih kurang 500 meter sahaja membuatkan kami selesa berulang alik ke masjid. (image dari Internet)

Tinggal kenangan - suasana di lobi hotel Marwah An Naqa. Macam-macam aktiviti ada di sini, kuliah pengajian, kaunter Tabung haji, kaunter petugas haji, kaunter makan(image dari Internet)

Tinggal kenangan - Al Haram hotel; penginapan di Madinah.. sepelaung sahaja dari Masjidil Nabawi.. (image dari Internet)

Tinggal kenangan - stranded 3 hari di Alhambra Jeddah, kapalterbang rosak, alangkah indahnya kalau dapat lari buat umrah tapi tak dapat.. kawalan ketat (image dari Internet)

Tinggal kenangan - asrama-look-a-like Madinatul Hujjaz di Jeddah, transit sementara sebelum pulang ke tanahair (image dari Internet)

 Masih diingati - Uncang kasut sepanjang musim haji yang masih saya simpan- kasut 48 hari yang berjasa ditinggalkan di Madinah..

1 comment:

m.u.l.a.n said...

kami pon rindu...